Yukarıgöklü Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Adres
BİTEK MAH. TOKİ 15. SK. MEHMET AKIF ERSOY MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI NO: 12/5 HALFETİ / ŞANLIURFA
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda ; Atatürk ilke ve devrimlerinin rehberliğinde, vatanını ve milletini seven, insana saygılı, bilimsel gelişmeleri takip eden, topluma ve bir üst öğrenim kurumuna bireyler yetiştirmek.
Misyon
08.00-17.00
Ulaşım
İlçe merkezinden toplu taşıma araçları ile Yukarı Göklü mahallesine ulaşım sağlanmaktadır.
İlçe merkezinden öğrenciler ve öğretmenler için servis vardır.
2. Etap Toki Konutları Yukarı Göklü Mahallesi/Halfeti/Şanlıurfa
İl Merkezine Uzaklık: 120 km, İlçe Merkezine Uzaklık: 17 km.
Kontenjan Bilgileri
Her sınıf kademesinde 5´er sınıftan toplam 960 öğrenci kapasitemiz bulunmaktadır.
Okulumuz sınav puanıyla öğrenci alan bir eğitim kurumu değildir.
2019-2020 Üniversiteye öğrenci yerleştirme oranı %35dir.
Sportif Etkinlikler
İlçe ve il bazında yapılan tüm branşlardaki sportif faaliyetlere aktif olarak katılmaktayız. Okulumuzun masa tenisi ve kız futbolu branşlarında ilçe birinciliği bulunmaktadır.
Okulumuz Tübitak proje fuarlarına aktif şekilde düzenli olarak katılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Ulusal ve uluslar arası projelere başvurular yapılmaktadır. Yeni kurulmuş bir okul olduğumuzdan şimdiye kadar yurtiçinde 3, yurtdışında 3 projeye dahil olarak çalışmalar yaptık.E twinning ve Erasmus+ projelerine aktif olarak başvuru yapmaktayız.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Başvurduğumuz Erasmus+ projelerinden K201 projemiz kabul edilmiştir. Öğrencilerimiz 2020 2021 yılı eğitim öğretim yılında Portekiz'e 2 farklı hareketlilikte giderek toplam 42 gün eğitim alacaktır. Yürüttüğümüz 3 farklı E twinning projesinde de yabancı ortaklarımızla çalışmalar yürükmekteyiz.